Arviointiklubi-hankkeessa järjestetään opetustoimen henkilöstökoulutusta, jossa kehitetään perusopetuksen laadukasta prosessinaikaista arviointia.

 
 

Opetushallituksen rahoittamassa opetustoimen henkilöstökoulutushankkeessa toteutetaan kolme viiden opintopisteen koulutuskokonaisuutta vuosina 2018-2019. Tavoitteena on kehittää syklisesti hankeosallistujien kanssa perusopetuksen prosessinaikaista arviointia ja tehdä käytännön kokeiluita ja arvioinnin kehittämistyötä osallistujakouluilla. Koulutus on osallistujalle maksuton.

Koulutuskokonaisuus rakentuu neljästä osakokonaisuudesta, jotka etenevät koulutuksessa rinnakkain:

1. Arviointiosaaminen ja opettajan kehitysprosessi
2. Monialaiset oppimiskokonaisuudet ja prosessinarviointi
3. Tieto- ja viestintäteknologia arvioinnin tukena
4. Arviointikokeilu koululla, reflektointi ja raportointi

Arviointiklubi-koulutus on tarkoitettu perusopetuksen opetushenkilöstölle. Tavoitteena on, että jokaisesta hankekoulusta mukaan osallistuu vähintään kaksi opettajaa, jotka voivat yhdessä edistää arvioinnin kehittämistä koululla lähi- ja verkkotapaamisten välillä. Hankkeen aikana tuotettu materiaali ja kokeilujen kuvaukset jaetaan vapaasti kaikkien koulujen käyttöön.

 

Yhteistyökumppanit

Arviointiklubin toteuttamisesta vastaa Otavan Opisto yhteistyössä Tampereen yliopiston TRIM-tutkimuskeskuksen kanssa. TRIM vastaa erityisesti osallistujakoulujen nykytilaa kartoittavasta kouluarvioinnista ja arvioinnin tulosten analysoimisesta sekä tieto- ja viestintäteknologia-osion suunnittelusta ja toteutuksesta. TRIM-tutkimuskeskuksessa yhteyshenkilönä toimii Antti Syvänen (antti.syvanen@uta.fi).

Koulutusyhteistyöhön osallistuvat mm. Najat Ouakrim-Soivio (Suomen NOS Oy), Mirja Tarnanen (JYU), Kaisa Vuorinen (IloEdu) ja 

Hankkeen osallistujat:

Hanke toteutetaan pääsääntöisesti Tampereen, Helsingin, Mikkelin ja Hämeenlinnan seuduilla. Koulutusosioissa tuotetaan valtakunnallisesti avoimesti saatavilla olevaa materiaalia ja avoimet päätöstilaisuudet.

Hankkeen osallistujakoulut (lista täydentyy):

Anttolan yhtenäiskoulu, Mikkeli
Jokipuiston koulu, Sipoo
Juhannuskylän koulu, Tampere
Kalevankankaan koulu, Mikkeli
Kilonpuiston koulu, Espoo
Kristiinan seudun koulu, Kristiinankaupunki
Lyceiparkens skolan, Borgå
Otavan Opiston lähi- ja nettilukio, Mikkeli
Pateniemen koulu, Oulu
Rantakylän yhtenäiskoulu, Mikkeli
Sannäs skola, Borgå
Tiistilän koulu, Espoo
Turengin koulu, Janakkala
Urheilupuiston koulu, Mikkeli

Lisätietoja

Hankekoordinaattori ja -kouluttaja
Aki Luostarinen
050 311 7255 tai 040 5444 049
aki.luostarinen@otavanopisto.fi
LinkedIn | Facebook

Arviointiklubi ja logot.png
 

Hankkeen kuulumisia