Kohtaamisia arvioinnin äärellä

Arviointikllubi-hanke oli keväällä esillä sekä ITK-konferenssissa että ensimmäistä kertaa järjestetyssä Kohtio-konferenssissa.

ITK2019-konferenssissa Eveliina kertoi hankkeesta ja vastaili kysymyksiin foorumiesityksessä. Voit tutustua kaikkien ITK-esitysten tiivistelmiin ITK2019-julkaisussa (pdf). Eveliinan esityksen löydät liikelaitos Otavian Nettiperuskoulun Facebook-sivulta. Lyhyessä foorumiesityksessä ei päässyt hurjan paljoa pintaa syvemmälle, mutta keskustelua virisi esityksen jälkeen. Esitys toi myös mukanaan uusia koulutusosallistujia hankkeeseen.

AK003.jpg

Kohtio-konferenssissa Eveliina ja Aki johdattelivat työpajassa osallistujat perusopetuksen arvioinnin äärelle. Monet keskeiset teemat herättivät alustuksen ja työskentelyjen aikana keskustelua. Sivuttiinpa myös inkluusiota ja sen edellyttämää osaamista ja resursseja. Aiemmin hankkeessa Juuso Henrik Nieminen (HY) on pitänyt webinaarin esteettömästä arvioinnista.

Kohtio-työpajassa esittelimme syksyn koulutuskokonaisuudesta muutamia kokeiluja nostoina. Samoin pääsimme mainostamaan aiemmissa innovatiivisten oppimisympäristöjen kehittämisen ja opetustoimen henkilöstökoulutushankkeiden antia. Monialaisten oppimiskokonaisuuksien vinkkireppu ja STEAMOK-hankkeen vinkit olivat jaossa työpajaan osallistuville.