Teemasta toimeen! on Opetushallituksen rahoittama innovatiivisten oppimisympäristöjen kehittämistämishanke lukion teemaopintokurssien kehittämiseen.

Teemasta toimeen logo kelt ei taustaa valk.png
 
OPH rahoittaa opetushallitus.png
OO Otavan_opisto logo.png
 

Opetushallituksen rahoittamassa innovatiivisten oppimisymäristöjen kehittämishankkeessa (2018-2020) luodaan yhdessä pilottikoulujen kanssa syklisenä kehittämis- ja pilotointiprosessina kolme lukion teemaopintokurssitoteutusta. Teemaopintokursseihin luodaan materiaali ja runko, jonka voi toteuttaa sekä nuorten että aikuisten lukiokoulutuksen opiskelijoille. Kurssimateriaalit jaetaan avoimesti kaikkien käytettäväksi. Hanketta koordinoi Otavan Opisto ja toteutuksesta vastaavat Suunta- ja Nettikoulutustiimit.

Innovaatio-osaamista ja kestävää tulevaisuutta teemaopintokursseilla

Hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan teemaopintokurssit seuraavien teemojen ympärillä:

1. Agenda 2030,
2. Ihminen, kone ja keinoäly sekä
3. Tulevaisuuden lukio.

Teemat haastavat opiskelijat tutustumaan kestävään kehityksen, keinoälyn ja tulevaisuudentutkimuksen keskeisiin haasteisiin ja innovoimaan näihin yhdessä ratkaisuja. Opiskelijan työskentelyä tuetaan toimintamallilla, joka etenee aiheeseen perehtymisestä ongelman havaitsemiseen ja rajaamiseen, oman työskentelyn tavoitteiden asettamiseen, tilannekartoitukseen ja tiedonkeruuseen, kehämäiseen kokeilevaan ratkaisun kehittämiseen ja oman toiminnan ja työskentelyn arviointiin. Malli edistää innovaatio-osaamisen sekä ryhmätyöskentely- ja vuorovaikutustaitojen kehittymistä.

Pilottilukiot

Teemaopintokurssimalleja kehitetään ja pilotoidaan seuraavissa lukioissa:

Espoon aikuislukio, Omnia
Helsingin normaalilyseon lukio
Kuopion Lyseon lukio
Lappeenrannan Lyseon lukio
Otavian Nettilukio

Jos haluat tutustua teemaopintokurssien materiaaleihin jo hankekauden aikana tai tulla mukaan yhteiskehittämiseen ja pilotointiin, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja

Aki Luostarinen
hankekoordinaattori ja -suunnittelija
aki.luostarinen@otavia.fi
050 311 7255
Twitter | LinkedIn | Facebook 

Eveliina Pöysti
hankesuunnittelija
eveliina.poysti@otavia.fi
044 794 5343

Miia Siven
hankesuunnittelija
miia.siven@otavia.fi
040 126 4617

Seuraa hankkeen edistymistä