Koulut koolla Tiedekulmassa

fair 4.jpeg

Lukuvuoden 2018-2019 aikana Agenda 2030 -teemaista monialaista oppimiskokonaisuutta testattiin 11 koulussa ympäri Suomen. Piloteista saatujen kokemusten perusteella kokonaisuutta kehitettiin ja muokattiin kohti sen lopullista muotoa. Kun kaikki pilotit oli saatu päätökseen, kokoontui kustakin pilottikoulusta oppilasryhmä opettajineen hankkeen kevättapahtumaan Helsingin yliopiston Tiedekulmaan.

fair 1.jpeg

Aamupäivän aikana puolet tiimeistä pitchasivat tuotoksensa toisilleen ja asiantuntijapaneelille. Sillä välin puolet tiimeistä osallistuivat tulevaisuustyöpajaan. Iltapäivällä vaihdettiin toisin päin.

Asiantuntijapanelistit tarkkailivat sekä sisältöä että esitystapaa. Oppilastiimit esittelivät itsensä, kertoivat mihin Agenda 2030 -tavoitteisiin heidän työnsä liittyi, miten he olivat rajanneet tutkimuskysymyksen, miten ratkaisuideaa voisi jatkokehittää ja mitkä ovat sen mahdolliset rajoitteet sekä kuvasivat oman työskentelyprosessinsa kulkua.

fair 3.jpeg

Suuri kiitos kaikille mukana olleille kouluille, jotka suuntasivat paikalla niin Helsingistä, Raumalta, Seinäjoelta, Siikajoelta, Raahesta, Siilinjärveltä, Otavasta kuin Lappeenrannasta!