Alkuvuoden kuulumisia ja suunnitelmia

Vuotta on kulunut vasta kolme kuukautta, mutta kaikenlaista on ehtinyt tapahtua tässä välissä. Ai että mitäkö? No sehän selviää tästä alta.

Educa-messut ja Hämeenlinnan Opopäivät

Tammi-helmikuun taite oli messuntäyteinen, kun osallistuimme ensin Educa-messuille 27.-28.1. ja sitten Hämeenlinnan Opopäiville 3.2., joissa Opinvoimala oli esillä Nettilukion kanssa yhteiselle ständillä. Keräsimme palautetta Opinvoimalasta lyhyen kyselyn avulla ja kävimme useita keskusteluja aiheen tiimoilta alan työntekijöiden kanssa. Saatiin positiivista palautetta ja käytiin hyviä, ajankohtaisia keskusteluja opiskeluhyvinvoinnin teemoista ja Opinvoimalan tarpeellisuudesta myös opiskelijoiden kanssa.

Educasta saamissamme palautteissa korostui Opinvoimalan tärkeys sisältöjen ja avoimuuden osalta. Sivustoa pidettiin kutsuvana, opiskelijoille sopivana ja selkeänä. Lisäksi kysyimme, mitä materiaaleja opettajat, ohjaajat ja opiskelijat itse kaipaisivat Opinvoimalaan. Vastaukset olivat linjassa meidän materiaalintuotannon toteutusten ja suunnitelmien kanssa: eniten ääniä saivat mielialaa, nepsykirjoa ja unta koskevat sisällöt. Tärkeinä sisältöinä pidettiin myös mm. jaksamista, stressiä ja liikuntaa.

Opinvoimalan uudet materiaalit

Opinvoimalan sivut ovat saaneet päivitystä kerrakseen, sillä nettisivujen ulkoasun ja toimintojen hienosäädön lisäksi olemme tuottaneet nettisivuille viisi uutta osiota ja yhden materiaalipaketin. Nettisivun uudet materiaalit ovat:

Ylipään olemme panostaneet viime aikoina Opinvoimalan nettisivujen löydettävyyteen ja käyttöystävällisyyteen hyödyntäen esimerkiksi Nettilukion ohjaajille suunnattua kyselyä ja sosiaalista mediaa. Näillä toimilla toivomme tuovamme Opinvoimalan osaksi yhä useamman opiskelijan opiskelun tukea. Olemme jatkaneet chat-päivystystä ja jatkossa uusitussa chatissa pääsee juttelemaan myös kirjautumatta. Olemme jatkaneet opiskeluhetkiä, ja sinne on löytänytkin alkuvuodesta tiensä yhä useampi opiskelija.

Suuria suunnitelmia

Educa-messujen yhteydessä järjestimme lähipäivän Helsingissä, jossa tärkeimpien agendojen paikkaa täyttivät hankkeen kevään suunnitteleminen sekä uusiin työntekijöihin tutustuminen. Lähipäivään tuli harmillisesti viime hetken muutoksia, kun Noel ja Ella eivät päässeetkään osallistumaan, mutta meillä on siitä huolimatta selvät sävelet ja suuria suunnitelmia kevään suhteen. Luvassa on muun muassa videoprojektia, webinaarisarjaa, podcastia ja täysin uusia nettisivujen sisältöjä. Yhtenä isona kevään teemana on tietysti myös hakea rahoitusta toiminnan laajentamiselle ja täydentämiselle osana kokonaa uutta Opinvoimala-hanketta.

Niin -  ja ollaanhan me tässä välissä päästy tutustumaan toisiimme uudenmuotoisena tiiminä hyvin myös verkon välityksellä.

Isoja juttuja on tulossa, joten pysy siis kuulolla!

Kirjoittanut: Ella Pitkäranta, Laura Lappi ja Aki Luostarinen

Seuraa meitä somessa

Instagram: @opinvoimala

TikTok: @opinvoimala

Kaikki materiaalit ja artikkelit osoitteessa www.opinvoimala.fi