Uuden vuoden tilannekatsaus

Vuosi ehti vaihtua tapahtumarikkaan syyskauden jälkeen. Mitä hankkeessa tapahtui sitten viimeisimmän blogipostauksen, syyskuisen hankkeen lähipäivän? Lisäksi katsastetaan, mitä alkuvuonna tulee tapahtumaan.

Katsausta syksyyn

Loka-joulukuu-akselilla tapahtui monenlaista. Lokakuussa valmistauduttiin Opinvoimalan marraskuiseen lanseeraukseen Nettilukion käyttöön. Perehdytimme ohjaajia Opinvoimalan saloihin kahdessa perehdytystuokiossa, ja saimme paljon hyvää ja myös rakentavaa palautetta Opinvoimalan suhteen. 

Lokakuu sujui myös pitkälti Opinvoimalan materiaaleja päivittäessä. Loka-marraskuussa pidettiin uudelle oppivelvollisten ryhmälle opiskelutaitokokonaisuuksia Taitava opiskelija -materiaalikokonaisuuden pohjalta yhdessä oppivelvollisten ohjaajien kanssa. 

Marraskuussa Opinvoimala lanseerattiin Nettilukion käyttöön. Aloitimme myös chat-vastaanoton ja yhteiset opiskeluhetket verkossa. Opiskelijoita on löytänyt näiden äärelle, ja toivotaankin, että tänä vuonna saadaan vielä enemmän väkeä linjoille. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollista varata aika etätapaamiseen. Opinvoimalaa esiteltiin Nettilukion opiskelijoille myös Tori-etätapaamisessa ja opiskelijoiden lähitapaamisessa Helsingissä.

Marraskuussa hanketiimimme Anni vaihtoi muihin tehtäviin ja saimme joukkoomme Noel Niskasen psykologian asiantuntijaksi. Löysimme nopeasti yhteisen sävelen ja loimme suunnitelmaa tulevaan.

Marraskuussa hanke toi Pilkettä pimeään koulutuspäivällä, joka toteutettiin yhteistyössä perusopetuksen Tuuve & Inkku -hankkeen kanssa. Päivän aikana kuultiin puheenvuoroja mm. tunnetaidoista, myötätunnosta, luonnosta ja hyvinvoinnista sekä muutoksen tekemisen esteistä ja mahdollisuuksista. Lisäksi joulukuussa Opinvoimala-webinaarissa vieraili Arto O. Salonen teemalla Merkityksellinen ja arvokkaaksi koettu elämä kriisiytyvässä ajassa.

Joulukuu oli pitkälti kuluneen vuoden töiden viimeistelyä ja paketointia: Hellitä otetta -perfektionismimateriaali valmistui ja lähti taittoon. Opinvoimalaan nakuteltiin uusia materiaaleja ja opiskelu-uupumusta ehkäisevä materiaalikokonaisuus. Yhteistyössä terveystiedon ja liikunnan opettaja Hannele Lahden kanssa valmistui paljon uutta materiaalia liikuntaan liittyen, mitä julkaistaan lähiaikoina. Loimme suunnitelmaa tulevaan.

Alkuvuodesta tapahtuu

Hanketiimimme sai jälleen uutta vahvistusta tammikuussa, kun Ella Pitkäranta liittyi joukkoomme some- ja mediatuottajaksi. Ella työskentelee lisäksi muissa Otavian hankkeissa. Muista siis seurata HOT-hankkeen someja IG ja Tiktok….

Alkuvuodesta lähdemme työstämään useita listalla olevia materiaaleja: lyhyitä opiskeluvinkkejä/tietoiskuja, sukupuolen moninaisuuteen liittyvää materiaalia Saamme UKK-Instituutilta Opinvoimalaan upotettavaksi liikuntatestejä, ja toisaalta he voivat hyödyntää meidän elämäntapoihin liittyvää materiaalia tulevaisuudessa. Opinvoimalan tekniseen hallinnointiin liittyvä opas on myös valmistumassa. 

Laura ja Noel aloittavat tammikuussa Hellitä otetta -teemaryhmän, jossa hyödennetään perfektionismikokonaisuutta (yhteistyö Itä-Suomen yliopiston kanssa). Lisäksi keväälle on suunnitteilla Valta-ilmiö sekä jännittäjäryhmä. Hannele Lahti vetää myös uniryhmän (Uniliitto), jonka yhteydessä hän tuottaa unimateriaalia Opinvoimalaan.

Kirjoittanut: Laura Lappi

Seuraa meitä somessa

Instagram: @opinvoimala

TikTok: @opinvoimala

Kaikki materiaalit ja artikkelit osoitteessa www.opinvoimala.fi