Loppukiri on alkanut

Kohta se on kesä jälleen, mutta Opinvoimalan tiimi ei hidastele vielä puuhissaan, vaan ennemminkin uusi vaihde on otettu silmään. Voisikin sanoa, että “paljon” on kevään teemasana: viimeisen kahden kuukauden aikana olemme tiiminä nähneet toisiamme useasti, monia uusia sisältöjä on lisätty Opinvoimalaan ja paljon tehtävää on jäljellä vielä hankeajan viimeisille päiville asti. Turvavyö pysyy siis toistaiseksi visusti kiinni.

Opinvoimalan sanoma kiirii

Opinvoimalan tiimi on edustanut maaliskuun jälkeen Otavian Nettilukion Verkkopedagogiikan päivillä, NUORI2023-tapahtumassa sekä Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssissa. Näissä tapahtumissa olemme niin vetäneet toiminnallista Opinvoimala-työpajaa kuin pitäneet esityksiä Opinvoimalasta. Lisäksi olemme levittäneet tietoutta Opinvoimalasta messuständiltä käsin. 

Näissä tapahtumissa on ollut mukava huomata, että kohtaamamme opetus- ja ohjausalan ammattilaiset ovat olleet aidon kiinnostuneita Opinvoimalasta, kokeneet Opinvoimalan tarpeelliseksi ja antaneet ehdotuksia uusiin sisältöihin. Ylipäänsä on ollut huomattavissa, että Opinvoimalan sanoma on tavoittanut yhä useampia ihmisiä. Tämä on näkynyt mm. nousevina seuraajalukuina sosiaalisessa mediassa, Opinvoimalassa ja yllättävissä kohtaamisissa.

Opinvoimalan tiimi on myös järjestänyt ja juontanut Hyvinvointi ja oppiminen -webinaarisarjaa kevään aikana. Webinaareja järjestettiin seitsemän kappaletta erilaisista opiskeluhyvinvoinnin aiheista ja yhteensä niihin ilmoittautui 188 henkeä. Sarjan viimeinen webinaari on 23.5., jolloin webinaarivieraana kuullaan Turun yliopiston psykologian apulaisprofessori Johanna Kaakisen puheenvuoro suomalaisen tiedepääoman tolasta. 

Uusia ominaisuuksia ja sisältöjä

Opinvoimalan sivuille on edellisen tilannekatsauksen jälkeen lisätty esimerkiksi seuraavat sisällöt:

Lisäksi Opinvoimalan sivuilla on tehty kevätsiivousta päivittämällä sivujen laatikkojen graafista ilmettä, päivittämällä vanhoihin sisältöihin kuvitusta ja selkeyttämällä navigaatiota. Lisäksi muutamiin teksteihin on lisätty kuuntelumahdollisuus.

Opinvoimala siirtyi Geniemiltä Otavian sisäiseen hallinnointiin. Tämän myötä olemme myös pohtineet Opinvoimalan jatkokehityksen tulevia askelmerkkejä: mitä toiminnallisuuksia toivotaan jatkossa kehitettävän? 

Tulossa alkukesästä

Opinvoimalan loppukevättä ja alkukesää värittävät lähipäivät Turussa sekä viimeisten sisältöjen suunnitteleminen ja aloittaminen. Tiimimme jatkaa töitä normaaliin tapaan juhannusviikkoon saakka, jonka jälkeen tiimimme harvenee, ja fokus kohdistuu entisestään viimeisten töiden loppuunsaattaamiseen. Opinvoimalan chat päivystää myös juhannukseen saakka tiistaisin klo 14-16, ja Opinvoimalan opiskeluhetketkin jatkuvat normaalisti juhannusviikkoon saakka keskiviikkoisin klo 14.00-15.15.

Pieni haikeuden tunne on kieltämättä läsnä, kun tietää, että teemme parhaillamme viimeisiä viikkoja töitä samana tiiminä. Onneksi sitä ennen on vielä nuo Turun lähipäivät, joten vielä ei ole hyvästien aika.

kirjoittanut: Ella Pitkäranta ja Laura Lappi

Seuraa meitä somessa

Instagram: opinvoimala

TikTok: opinvoimala

Kaikki materiaalit ja artikkelit osoitteessa www.opinvoimala.fi