Keskikesän katsaus

Hankekausi on kutakuinkin puolivälissä. Loppukevään ja kesän meitä on työllistänyt suurelta osin Opinvoimalan jatkokehitystyö niin toiminnallisuuksien kuin sisältöjen osalta. Huhti-toukokuussa järjestimme myös webinaarisarjan. Lisäksi olemme suunnitelleet syksyn toimintaa ja OV:n kytkemistä osaksi Nettilukion arkea. 

Opinvoimalan jatkokehitys ja sisällöntuotanto

Useamman kuukauden kestänyt jatkokehitys on nyt valmis ja olemme saaneet OV:aan uudet toiminnallisuudet käyttöön. Verkkoympäristössä on nyt mm. tapahtumakalenteri, ajanvarausnäkymä henkilöstölle sekä työkalu tavoitteiden asettamiseen.  Saamme nyt räätälöityä verkkoympäristöstä astetta monipuolisemman ja olemme näistä ja muista pienemmistä kehitysaskelista innoissamme.

Viime syksynä ja alkukeväästä tuotetut materiaalikokonaisuudet kaipaavat nyt ravistelua rekisteröitymisen takana ja kun ne on saatu kuntoon, tuodaan ne myös avoimelle puolelle kaikkien hyödynnettäväksi. Tukea opiskelu-uupumuksen ennaltaehkäisemiseksi -itseopiskelumateriaali julkaistaan myös aivan näillä näppäimillä Nuorten mielenterveystalo -sivustolla. 

Tuotamme uutta materiaalia syksyllä alkavaan Opinnot jumissa – Mistä motivaatiota opiskeluun? -ryhmää ajatellen sekä tammikuussa -23 alkavaan Hellitä otetta – Työkaluja perfektionistille -ryhmään. Perfektionismiin liittyvä materiaali tuotetaan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston opintopsykologin kanssa.

Koulutusta henkilöstölle

Huhti-toukokuussa järjestimme ohjaus- ja opetushenkilöstölle kolme webinaarin laajuisen hyvinvointiwebinaarisarjan. Meillä oli ilo webinaareissa kuulla kiinnostavia puheenvuoroja. Viisaudesta ja myötätunnosta meille oli puhumassa Jenni Spännäri. Niina Junttila avasi meille yksinäisyyteen ja ostrakismiin liittyviä ilmiöitä sekä sitä miten niihin voi puuttua. Selma Gaily-Luoman puheenvuoro käsitteli itsetuhoisen opiskelijan kohtaamista. Kaikki nämä webinaarit ja monia muita luentoja on kuunneltavista Oppimisen tulevaisuus -youtubekanavalta.  

Syksyllä järjestämme taas viime vuoden tapaan koko päivän koulutuksen Pilkettä pimeässä torstaina 10.11.2022. Maksuttomassa koulutuspäivässä Jäbät ja tunteet -kollektiivi tulee puhumaan paineista ja oman haavoittuvuuden näyttämisestä, professori Arto O. Salosen puheenvuoro käsittelee hyvinvointia yhteisöllisyyden sekä kestävän tulevaisuuden näkökulmiusta sekä työterveyspsykologi ja psykoterapeutti Ronnie Grandell käsittelee itsekritiikkiä ja -myötätuntoa. Lisäksi rinnakkaisissa työpajoissa mm. traumapsykoterapeutti Riikka Litsilä käsittelee koulukiusaamisen opiskelijaan jättämiä jälkiä. Kannattaa siis jo nyt laittaa päivämäärä kalenteriin.

Lopuksi kiitos

Reilu vuosi sitten hanketiimi aloitti työn nollasta ja nyt meillä on toiminnalliset verkkosivut, joita Nettilukion henkilökunta ja opiskelijat pääsevät syksyllä hyödyntämään. Opinvoimalan kehittymisen myötä myös oma työ on konkretisoitunut ja täällä voi työn tulosta käydä tarkastelemassa. 

Kiitos ahertamisesta meidän osaavalle ja idearikkaalle hanketiimille sekä Nettilukion henkilöstölle, joiden tuen siivittämänä hanketta on ollut hyvä viedä eteenpäin. Kiitos myös yhteistyökumppaneille ja muille jotka ovat tähän asti olleet mukana tässä projektissa!

Tässä kohtaa tekee varmasti kaikille hyvää siirtyä hetkeksi lomailemaan ja syksyllä jatkaa uusilla energioilla!

 Rentouttavaa kesää!


Teksti: Anni Hänninen, Laura Lappi