Koulutuskeskiviikko nostaa keskusteluun oppimisen tulevaisuuteen liittyviä teemoja ja haastaa konkreettisiin tekoihin koulutuksen kehittämiseksi.

 
 
 

Koulutuskeskiviikko kokoaa oppimisesta ja koulutuksesta kiinnostuneet yhteisen teeman äärelle kuulemaan innoittavia alustuksia, jakamaan käytännön vinkkejä ja esimerkkejä parhaista toimintatavoista sekä keskustelemaan siitä, miten koulutuskenttää voidaan käytännössä kehittää.

Voit osallistua koulutuksiin paikan päällä tai suoran verkkolähetyksen välityksellä. Puheenvuorojen tallenteet ja työpajojen materiaalit ovat työyhteisösi käytettävissä tapahtumien jälkeen.

Koulutuskeskiviikot ovat yleissivistävän koulutuksen henkilöstölle maksuttomia. Hanketta rahoittaa Opetushallitus ja koordinoi Otavan Opisto.

Seuraa etänä: https://www.youtube.com/watch?v=uWrWtNRuOtQ
Verkko-osallistujien ilmoittautuminen: bit.ly/koke-verkko

Osallistuitko Koulutuskeskiviikkoon?
Anna meille palautetta: bit.ly/keskiviikkopalaute


Tulevat tapahtumat 2017–2018


Menneet Koulutuskeskiviikot

Aiempien tapahtumien tiedot, videomateriaalit ja työpajaohjeet löydät klikkaamalla alla olevia painikkeita.

 

Kokeilukulttuuri koulun kehittäjänä
1.11.2017, Helsinki


Suunnittelua, ennakointia ja varautumista tarvitaan toki aina, mutta näiden lisäksi tarvitsemme myös yhä joustavampia ja ketterämpiä kehittämisen keinoja. Suunnittelukulttuurin rinnalle kaivataan myös rohkeaa, kevyttä ja edullista kokeilukulttuuria.

Koulutuspäivässä tarkastellaan kokeilukulttuurin merkitystä oppivan kouluyhteisön kehittämisessä. Tavoitteena on tukea koulujen kehittämisorientoitunutta asennetta ja toimintaa. Päivän aikana kuullaan innostavia puheenvuoroja sekä työskennellään yhdessä.

Ohjelma

9.30-10.00 Tulokahvit ja ilmoittautuminen
10.00-10.10 Tervetuloa (Iida-Maria Peltomaa, Aki Luostarinen)
10.10-10.30 Hankkeessa, hankkeesta, hankkeeseen (Elisa Helin, OPH) 
10.30-12.00 Teoriasta käytäntöön – kokeilukulttuuri muutoksen käynnistäjänä (Kalle Nieminen, Sitra)

12.00-13.00 Lounas

13.00-14.30 Työskentely: Miten ideat ja luovuus syntyvät? (Petteri Kallio)
14.30-15.00 Kahvitauko
15.00-15.30 Kokeilukeskus – kuka, mitä, miksi? (Kokeilukeskus, OPH)
15.30-15.45 Päivän koonti (Iida-Maria Peltomaa, Aki Luostarinen)

Lisätiedot

Tilaisuus on osa Opetushallituksen rahoittamaa henkilöstökoulutustoimintaa ja näin ollen varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukioiden hallinto-, opetus- ja ohjaushenkilöstölle maksuton.

Etäosallistuminen

Voit seurata tilaisuutta myös etäyhteyden välityksellä osoitteessa otavanopisto.adobeconnect.com/suunta. Etäyhteyden välityksellä seuraavien ei tarvitse ennakkoilmoittautua. 

Ilmoittautuminen

Aika
ke 1.11.2017 9.30–15.45

Paikka
Opetushallituksen monitoimitila (1. krs), Hakaniemenranta 6, Helsinki

 

Peruutuspaikkojen tiedustelu osoitteesta iida-maria.peltomaa@otavanopisto.fi.

 

Laaja-alainen osaaminen
8.11.2017, Kokkola

Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet haastavat meidät arvioimaan käsitystämme 2000-luvun yleissivistyksestä. Millaisista tiedollisista valmiuksista ja osaamisista se rakentuu? Mitä jokaisen suomalaisen tulisi tietää ja osata? Millaista arvopohjaa, millaisia asenteita ja millaista osallisuuden kokemusta lapsille ja nuorille tulisi tarjota ja rakentaa? 

Laaja-alaisella osaamisella tarkoitetaan tietojen, taitojen, arvojen, asenteiden ja tahdon muodostamaa kokonaisuutta. Osaaminen tarkoittaa myös kykyä käyttää tietoja ja taitoja tilanteen edellyttämällä tavalla. Osaamisten kehittymiseen puolestaan vaikuttavat niin omaksutut arvot ja asenteet kuin tahto toimia.

Ohjelma

13.00-13.45 Laaja-alainen osaaminen – mitä, miksi, milloin?
13.45-14.15 Kahvitauko
14.15-15.45 Syventävä työskentely

Kouluttajat

Iida-Maria Peltomaa ja Aki Luostarinen ovat pureutuneet laaja-alaisen osaamisen teemoihin mm. kirjassaan Reseptit OPSin käyttöön. 

Lisätietoja

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen henkilöstölle. Koulutus ja kahvitarjoilu ovat kohderyhmälle maksuttomia. 

Ilmoittautuminen

Aika
ke 8.11.2017 13.00–15.45

Paikka
Kokkola

 
 

Matikkanälkä
16.11.2017, Vantaa

 

Kyllästyttääkö oppikirjaan ja kotitehtävien tarkistukseen painottuvat matikantunnit? Haluaisitko opettaa matematiikkaa motivoivemmin ja toiminnallisemmin? Virkistävä työpaja tarjoaa uudenlaisen näkökulman matematiikan opetukseen ja käytännöllisiä välineitä sen toteuttamiseen.

Työpajassa painotetaan monipuolisen matikan tarvetta, käsitellään matematiikan oppimista kokonaisvaltaisesti ja pyritään hälventämään kohderyhmä- ja ikäjakoajattelua. Työpajassa etsitään omasta arjesta ja käytettävissä olevista materiaaleista vaihtoehtoisia tapoja toimia. Tarjolla on lukuisia konkreettisia malleja matikan oppimisen monipuolistamiseksi.

Kouluttajana toimii tulevia opettajia Helsingin yliopistossa kouluttava ja matematiikan opetuksen mielekkyydestä kasvatustieteen tohtoriksi väitellyt Laura Tuohilampi.

Tilaisuus sopii erityisesti esiopettajille, luokanopettajille ja matematiikan aineenopettajille.

 

Ilmoittautuminen

Aika
to 16.11.2017 13.00–16.00

Paikka
Hiekkaharjun koulu, Talkootie 37, Vantaa

 

 

Lisätietoja tapahtumasta

Koulutus on yleissivistävän koulutuksen henkilöstölle maksuton.